Támogatás 6

INNOSLEEP - Klinikai alvásvizsgálatok költséghatékonyságának fejlesztése innovatív új műszaki megoldásokkal

A CRU Hungary Egészségügyi és Szolgáltató Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék című pályázati konstrukció keretén belül támogatást nyert az „Innosleep-Klinikai alvásvizsgálatok költséghatékonyságának fejlesztése innovatív új műszaki megoldásokkal” címmel. A pályázat megvalósítása során egy modern alvásdiagnosztikai laboratórium kerül kialakításra. A vissza nem térítendő támogatás összege 245,6 millió Ft, a visszatérítendő támogatás összege 156,29 millió Ft.

A CRU Hungary Egészségügyi és Szolgáltató Kft. jelenleg a tevékenységének bővítésében érdekelt és a diagnosztika felé kezdeményezett fejlesztéseket. A molekuláris diagnosztikában az ELTE FIEK konzorcium tagjaként épít egy diagnosztikai labort. Azonban felismerte, hogy az Észak-Magyarországi régióban, mely az ipari termelési régiók egyike és a három műszakos munka nagyon elterjedt, nincs megfelelő kapacitású és elérhető alvásdiagnosztikai és terápiás szolgáltatás. Ez mind munkaegészségügyi, mind neurológiai és pszichiátriai terápiás nehézségeket okoz. Ezért a projekt kiemelten fontos ebben az ipari környezetben.

Az ország többi régiójában vannak ugyan alvás laborok, de a magánerős szolgáltatás igénybe-vétele az irreálisan magas árak miatt kis intenzitású, az államilag támogatott mérésekre pedig többhónapos a várólista. A CRU Hungary Kft. abban lát társadalmi igényt és üzleti lehetőséget egyaránt, hogy sokak számára elérhető, alacsony áron tudjon a régióban horkolás terápiát, alvás terápiát és munkaegészségügyi alvás diagnosztikát szolgáltatni. A fejlesztés eredményeként egy olyan modern alvásdiagnosztikai laboratórium jön létre, amiben minimalizálásra kerül az otthonitól eltérő ingerek keletkezése ezzel is pontosabb és gyorsabb diagnosztikai eredmények érhetők el.

Támogatás adatlapja

Alapadatok
Kedvezményezett neve: CRU Hungary Kft.
Projekt címe: INNOSLEEP - Klinikai alvásvizsgálatok költséghatékonyságának fejlesztése innovatív új műszaki megoldásokkal
Szerződött támogatás összege: 245 597 220 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 55%
Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00301